Per

Bedemand Per Engstrøm, Stenstrup

Per Engstrøm er en erfaren bedemand og fungerer i dag som medhjælper, når Den lokale bedemand har behov for ekstra assistance. Per er egentlig gået på pension fra et arbejdsliv, hvor fysikken har haft en stor rolle.

Per er vokset op i Vester Skerninge. Senere flyttede han til Stenstrup. Arbejdslivet har blandt andet udfoldet sig på slagterier i Faaborg og Svendborg igennem 22 år. Efter perioden som slagter, blev Per ansat på Stenstrup Kirkegård. Her arbejdede han som graver i 20 år, før han valgte at gå på efterløn.

Pers fritid har altid været et stort aktiv for ham. I 25 år har han været håndbolddommer i mange fynske idrætshaller, men som tiden er gået, har han droslet ned på boldsporten. I stedet har han kastet sin kærlighed på mountainbike, hvor han er en del af seniorklubben i Svendborg.

Når Per ikke slapper af i campingvogn eller med en fiskestang i det sydfynske øhav, finder du ham med stor sandsynlighed i Stenstrup Forsamlingshus, hvor han har fungeret som opråber ved bankospil i 40 år. I gamle dage vendte man numrene i æsken pr. håndkraft, men i dag sker det hele via computer, hvor bankospillerne samtidig ser de udtrukne numre på to tv-skærme. Fagre nye verden. Per har desuden været fast opråber til bankospil under Top Hat festerne i Stenstrup.

2021 © Den lokale bedemand