Morten Bytoft

Bedemand Morten Bytoft, Thurø

Morten Bytoft driver Den lokale bedemand i Svendborg, Ringe begravelsesforretning samt Faaborg og Omegns begravelsesforretning. Morten sætter stor pris på bedemandsfaget, selvom han egentlig er uddannet anlægsgartner hos en anlægsgartner i Svendborg. Efter at uddannelsen som anlægsgartner kom i hus, har Morten blandt andet arbejdet som anlægsgartner/holdleder ved Svendborg Kommune og senere som pedel på SID skolen i Svendborg. Herefter blev han pedel på Thurø Skole.

I 2005 blev Morten uddannet som eksamineret bedemand hos Bedemand Knud Hansen i Svendborg. Her overtog han senere Knud Hansens begravelsesforretning, og i dag holder Morten primært til i begravelsesforretningen i Valdemarsgade tæt på OUH Svendborg Sygehus. Selv om Morten driver tre forretninger, er det dog ikke kun i disse byer, han tilbyder hjælp til bisættelser og begravelser.

- Som bedemand er det vigtigt, at vi er dér, hvor folk har brug for os i en svær tid. Derfor hjælper vi med det sidste farvel i alle byer på Fyn. Det er altså ikke kun på Sydfyn og Midtfyn, vi tilbyder assistance som bedemand. Vores engagerede og dygtige medarbejdere hjælper, hvor behovet er, og vi er klar døgnet rundt, året rundt. Også på søn- og helligdage.

Privat er Morten gift med Anne Kathrine. Sammen har de døtrene Fie, som er i kontorlære hos Den lokale bedemand, og Stine, der går på gymnasiet i Svendborg. Mortens familie har rødder tilbage i Haarby på Vestfyn, og han er vokset op på Thurø, hvor hans hjerte er stærkt forankret.

- Jeg elsker at gå ture med familien på Thurø. Her er en skøn natur, og det er også noget, som hunden Wilma sætter pris på, siger Morten.

Morten er et rigtigt netværksmenneske. Han indgår derfor i Svendborg Rabbits’ sponsornetværk, og er i færd med (april 2020) at etablere et erhvervsnetværk for virksomheder på Thurø. Selv om døgnet kun har 24 timer, lykkes det også Morten at være aktiv deltager i et udviklingsprojekt hos Nilsson/Volvo i Sverige, hvor han er med til at udvikle nye bilmodeller til bedemandsbranchen.

- Jeg gør det, fordi jeg ikke kan lade være, og fordi jeg synes, det er spændende at være med i udvikling af fremtidens biler for bedemænd, siger Morten.

Ud over at have siddet i skolebestyrelser samt i bestyrelser for børnehaver er Morten medlem af Frimurerordenen i Svendborg.

2022-23 © Den lokale bedemand